Передплата 2024 «Добра кухня»

В Африці розгромили «вагнерівців»: що відомо

  • 28.07.2024, 12:45
  • 197

На півночі Малі повстанці-туареги розгромили колону російських найманців «ПВК Вагнера»

Фото Reuters
Фото Reuters

Рух повстанців CSP-PSD заявив про ліквідацію десятків найманців і солдатів хунти полковника Ассімі Гоїта, а також про захоплення бронетехніки та вантажівок з цистернами.

Усе це сталося під час боїв на прикордонні з Алжиром. Повстанці також повідомили, що пошкодили гелікоптер, і він розбився в місті Кідаль.

Армія Малі визнала факт боїв з туарегами, але повідомила, що втратила лише двох бійців, убивши тим часом 20 повстанців. Офіційний Бамако каже, що бої тривали дві доби.

У соцмережах є відео з загиблими та полоненими «вагнерівцями», а також розбитою колоною.

Телеграм-канал Baza пише, що загинули щонайменше 20 «вагнерівців». Серед ліквідованих автор російського каналу GreyZone на 500 тисяч підписників із позивним «Білий», а також командир російських найманців у Малі Антон Єлізаров із позивним «Лотос». Останній брав участь у вторгненні в Україну та керував штурмами під Попасною, Сєверодонецьком, Лисичанськом, Вуглегірською ТЕС та під Соледаром.

Сьогодні повстанці CSP-PSD опублікували звернення до України. Вони готові передати полонених «вагнерівців» та підтримують Україну у боротьбі з рф.

Схожі новини