Передплата 2024 «Добра кухня»

Через помилки у звітності Пентагона ще $ 2 млрд допомоги отримає Україна

  • 26.07.2024, 12:20
  • 256

У Міноборони США виявили помилки в оцінці надання військової допомоги Україні. Відомство заявляло про суму 8,2 млрд доларів, що на 2 мільярди перевищувала реальну вартість

Фото: Кореспондент
Фото: Кореспондент

Про це пише Reuters, покликаючись на звіт Управління державної звітності США.

Зазначається, що Пентагон зіткнувся з проблемами точної оцінки оборонних товарів, відправлених в Україну, через нечіткість бухгалтерських визначень.

У 2023-му Міноборони США заявляло, що співробітники використовували відновну вартість замість амортизованої вартості для підрахунку мільярдних обсягів матеріалів, відправлених в Україну. Тоді ж виявили помилку на 6,2 мільярда доларів, що дало можливість відправити в Україну ще більше військової допомоги.

Відтоді американське оборонне відомство виявило ще 2 мільярди доларів завищеної вартості. Як наслідок, Вашингтон зможе надіслати в Україну додаткове озброєння на цю суму, щоб покрити загальну вартість допомоги.

В Управлінні державної звітності США вказують, що до таких помилок призвели кілька факторів, зокрема нечітке визначення вартості наданої Україні допомоги в Законі про іноземну допомогу і те, що Адміністрації президента не надали конкретних вказівок щодо її оцінки.

Тому Управляння держзвітності надало Пентагону 7 рекомендацій, закликаючи його оновити свої інструкції. У Міноборони США прийняли ці поради.

Схожі новини