Передплата 2024 «Добра кухня»

На Курахівському напрямку таврійські десантники відбили один із найбільших російських штурмів

  • 25.07.2024, 12:15
  • 205

Бійці 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади розповіли, що відбили один із найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни на Курахівському напрямку. Окупанти одночасно застосували 57 одиниць техніки

Фото: скрін
Фото: скрін

Про це йдеться на сторінці бригади.

Так, на штурм, який почався на світанку одразу з кількох напрямків, росіяни кинули 200 штурмовиків, 11 танків, 45 бойових машин із десантом, бойову машину підтримки танків «Термінатор» та 12 мотобайків.

Українські військові зазначили, що аеророзвідка виявила російську техніку ще далеко на підступах, тому по бойових порядках окупантів одразу почала працювати артилерія.

Оператори ударних дронів зупинили перші танки та бойові броньовані машини. Далі в бій вступили протитанкісти. Також просування росіян гальмували розставлені міни.

За словами десантників, вони підбили 6 танків та 7 ББМ із піхотою. Спалили всі 12 мотобайків. Крім того, 40 росіян знищено, ще 37 — поранено.

Як додали бійці, після підбиття перших танків і бронемашин росіяни почали тікати з поля бою. Піхоту, що порозбігалась по посадках, пілоти дронів ліквідовували скидами.

Схожі новини