Передплата 2024 ВЗ

У світі може з’явитися телефон для дітей

  • 24.07.2024, 18:45
  • 152

В HMD заявили про «Кращий телефон» — новий проєкт, у якому компанія спільно з батьками працює над смартфоном, який створять винятково для дітей та захисту їхнього психічного здоров’я

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Компанія працює над новим телефоном, який буде альтернативою смартфонів для дітей. Цей пристрій надасть батькам можливість контролювати час, який дитина перебуває за екраном смартфона та у соціальних мережах.

HMD також працює з низкою експертів, учасниками кампанії та групами батьківської підтримки, щоб краще зрозуміти, які рішення насправді потрібні. Всі вони будуть залучені до глобальних вебінарів та форумів, щоб забезпечити співпрацю та співтворчість у межах проєкту «Кращий телефон».

Компанія також замовила глобальне дослідження, щоб отримати уявлення про дилеми батьків, чиї діти користуються смартфонами. Результати засвідчили, що 11 років — середній вік, коли діти вперше отримують смартфон, попри це, батьки зізнаються, що хотіли б зробити це пізніше.

Опитування 10 тисяч батьків у Великій Британії, США, Індії, Німеччині та Австралії довело, що більша частина опитуваних шкодують про те, що дали своїм дітям смартфон у такому ранньому віці. Третина вважає, що смартфон став основною причиною негативного впливу на дітей, зокрема — через соціальні мережі.

70% батьків визнали, що їхнє дитинство без смартфонів дало їм можливість більше спілкуватися зі своєю сім'єю, але зараз у дітей такого часу немає. 55% опитуваних кажуть, що використання смартфона дітьми є джерелом серйозних суперечок. Ще третина батьків плакали через одержимість дітей смартфоном.

Однак понад половина батьків погоджується, що смартфон може позитивно впливати на їхніх дітей. Це надає їм можливість підтримувати зв’язок із друзями та допомагає у навчанні. Саме через це HMD має намір створити смартфон, який посилить позитивний вплив пристроїв на дітей та зменшить всі негативні якості.