Передплата 2024 «Добрий господар»

Грузинських добровольців, які воювали в Україні проти росії, викликають на допит

  • 21.07.2024, 14:45
  • 323

Служба державної безпеки (СДБ) Грузії почала викликати на допит грузинських добровольців, які воювали в Україні проти російських військ

Фото: УП
Фото: УП

Про це повідомляє Эхо Кавказа.

Так, у п’ятницю допитали у Тбіліському міському суді Лашу Чігладзе, активіста «Антикорупційного руху», який, за даними ЗМІ, брав участь у бойових діях в Україні торік і був нагороджений медаллю за мужність.

За інформацією провладного телеканалу «Імеді», Чігладзе проходить у справі про «змову з метою повалення влади та підготовки тероризму». Що мається на увазі під другою частиною формулювання, незрозуміло, оскільки в Кримінальному кодексі Грузії такої статті немає. На справу активіста накладено гриф «секретно», і ні Чігладзе, ні його адвокат не можуть говорити про деталі справи.

«Мені сказали, що рік тому було розпочато слідство, пов’язане із державним переворотом, і були якість питання про це…(Питали — ред.), коли поїхав, коли приїхав з України. Були загальні питання», — сказав Чігладзе у коментарі опозиційному телеканалу «Мтаварі».

Водночас адвокат Лаша Ткешеладзе назвав справу «прямо політичною.

«Вказана справа абсурдна, не має жодного відношення до закону, і Лашу викликали тому, що він боровся в Україні проти Росії», — заявив Ткешеладзе.

Схожі новини