Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль завдав удару по Ємену у відповідь на атаку хуситів, — Axios

  • 21.07.2024, 08:45
  • 290

Ізраїль здійснив авіаудари по портовому місту в Ємені, яке контролює угруповання хуситів, після того, як ті атакували безпілотником Тель-Авів

Фото: IRNA News Agency
Фото: IRNA News Agency

Про це пишуть Washington Post та Wall Street Journal.

У короткій заяві ЦАХАЛ 20 липня повідомляється, що їхні літаки завдали ударів по «військових об'єктах терористичного режиму Хусі» в порту міста Ходейда у відповідь на «сотні атак», здійснених проти Ізраїлю за останні місяці.

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, удари по Ходейді схвалили на екстреному засіданні кабінету міністрів вдень 20 липня. Ізраїльський військовий чиновник сказав, що вони зосереджувалися на «об'єктах подвійного призначення» в порту, що став «основним маршрутом постачання іранської зброї до Ємену».

Як зауважив головний речник ЦАХАЛ, контрадмірал Даніель Хагарі, суботня атака на порт в Ємені, здійснена більш ніж за 1 600 кілометрів від Ізраїлю, стала однією з найдальших для ізраїльських літаків.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу також звернув на це увагу, наголосивши, що його країна «завдасть шкоди кожному, хто завдасть шкоди нам». За його словами, нова атака «дає зрозуміти нашим ворогам, що немає такого місця, куди б не могла дотягнутися довга рука Держави Ізраїль».

Ізраїльські посадовці розповіли, що Тель-Авів попередив США про плани провести операцію.

Схожі новини