Передплата 2024 ВЗ

Червінського відправили під цілодобовий домашній арешт

Шевченківський райсуд м. Києва задовольнив клопотання Київської міської прокуратури й на 60 днів відправив під цілодобовий домашній арешт полковника Сил спеціальних операцій Романа Червінського. Такий запобіжний захід обрано щодо нього у новому кримінальному провадженні

Під час судового засідання. Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуку.
Під час судового засідання. Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуку.

Цього разу розвідника звинувачують у тому, що він, видаючи себе за посадовця фіскальної служби пробував заволодіти 100 тисячами доларів США. Сам офіцер і його захисники називають це звинувачення, як і попереднє, сфабрикованими.

У минулу середу Кропивницький апеляційний суд звільнив Романа Червінського з-під варти під заставу 9 млн 84 тис. грн — у справі про начебто перевищення владних повноважень під час проведення спецоперації з вербування російського льотчика. Вже коли Червінський вийшов із СІЗО, прокурори передали адвокатам розвідника нову підозру. І в суді домоглися свого. Тепер розвідник не матиме права виходити з дому і носитиме електронний браслет, який відстежуватиме його пересування.

Підтримати бойового розвідника до суду прийшли багато людей, ледь не вся парламентська фракція «Європейської Солідарності» у парламенті. Лідер цієї партії Петро Порошенко (саме він напередодні вніс заставу за Романа Червінського) цього разу клопотав про взяття на поруки офіцера, якого добре знає і якому, будучи главою держави, давав складні завдання з ліквідації ворогів України. Однак суддя Оксана Хардіна відхилила це прохання п’ятого президента і його колег-нардепів. Адвокати оскаржуватимуть це рішення.

Схожі новини