Передплата 2024 «Добрий господар»

Роман Червінський зустрівся з Порошенком і депутатами «Євросолідарності»

  • 17.07.2024, 18:36
  • 213

Полковник Роман Червінський, який вийшов із СІЗО під заставу, приїхав з Кропивницького у Київ і зустрівся з Петром Порошенком та депутатами з фракції «Європейська Солідарність»

Як відомо, всі 27 народних депутатів з «ЄС» клопотали про взяття розвідника на поруки, а Петро Порошенко оперативно вніс 9 млн грн застави.

Роман Червінський перебував у СІЗО з квітня 2023 року, його тримання під вартою постійно продовжувалось із порушеннями процесуальних норм, а сама кримінальна справа є відверто політичною — вважають адвокати розвідника. На судові засідання у Києві та Кропивницькому до Романа Червінського приходили сотні небайдужих громадян, і величезна кількість людей підтримує його у соцмережах.

Як відомо, Роман Червінський під час служби в розвідці брав участь у підготовці та проведенні унікальних спецоперацій — зокрема, ліквідації проросійських терористів «Гіві» і «Мотороли», затриманні ключового свідка збиття малазійського літака MH17 Цемаха, а також у спецоперації із виманювання на територію України бойовиків ПВК Вагнер, яка була зірвана через витік інформації до білоруського диктатора Лукашенка.

«Правда переможе. Це ще не остаточна перемога. У нас попереду дуже серйозні бої, але це бої за правду, це бої за справедливість. І це бої за Україну. Ми сьогодні маємо перший, але дуже вагомий крок. Роман став справжнім символом віри у правду, символом переконаності, символом українського героя, українського воїна», — сказав Петро Порошенко.

«Ми маємо дякувати Романові. Я, як п’ятий Президент, і досі не можу розповісти про дуже важливі кейси, які були доручені мною як Верховним Головнокомандувачем. Роман — один із найкращих бійців спецпризначення, офіцерів, героїв, якому ми доручали неймовірні завдання. Коли-небудь ми з Романом розповімо про це», — говорить Порошенко.

«Дуже символічний день сьогодні - 10-ті роковини збиття МН17. До цього теракту причетні російські терористичні війська, їхні проксі з окупованого Донецька. 298 громадян тоді загинуло, 80 дітей — і росія й досі непокарана. Для покарання росії герой Роман Червінський провів унікальну спецоперацію, до речі за наказом тодішнього Президента Порошенка, коли з окупованого Донецька було викрадено і вивезено воєнного злочинця Цемаха. На жаль, він не був засуджений. Він мав давати свідчення про злочини і свої, і росіян, про деталі російського „Бука“, який збивав МН17. Але Цемаха віддали в Москву. А людина, яка провела таку унікальну операцію, провела більше року в СІЗО», — нагадала Ірина Геращенко.

Схожі новини