Передплата 2024 ВЗ

В одному з відділень обласної клінічної лікарні Львова відкрили рентгенкабінет

  • 16.07.2024, 19:30
  • 142

У вівторок, 16 липня, у проктологічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні відбулося відкриття рентгенкабінету

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

«Сучасне обладнання вартістю 3, 3 млн грн придбали за кошти державного бюджету. Поточний ремонт рентгенкабінету проктологічного відділення лікарні становив 468 тис. грн, профінансували його за власні кошти установи та за підтримки благодійників. Такий рентген дає можливість отримати чітке зображення м’яких тканин і кісток, а лікарі-рентгенологи нашої лікарні за допомогою такої сучасної апаратури, зможуть побачити проблеми, котрі неозброєним оком визначити практично неможливо. В новому кабінеті подбали і про безпеку пацієнтів, яким показано рентгенівське обстеження. Так, цей потужний апарат в десятки разів зменшує променеве навантаження, а якісні результати обстеження з’являються на моніторі комп’ютера за декілька секунд. Вдячні за підтримку і розуміння наших потреб усім причетним», — зазначив директор ЛОКЛ Михайло Гичка.

Проєкт реалізується за підтримки МОЗ України в межах програми «Про Розподіл медичного обладнання, закупленого на виконання програми Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та BIJI-інфекції в Україні».

Схожі новини