Передплата 2024 ВЗ

Під Москвою спалили будинок сербського снайпера

  • 13.07.2024, 15:30
  • 321

Після скарг на російських командирів під Москвою спалили будинок сербського снайпера, проросійського найманця, терориста Деяна Берича із «Команди путіна», який воює на боці терористичної організації «ДНР»

Фото: ASTRA
Фото: ASTRA

Про це повідомляє у Телеграмі незалежне видання ASTRA.

«Сербський снайпер Деян Берич воює на Донбасі на боці «ДНР» з 2014 року. На початку цього року Берич записав відеозвернення про 119 полк, у складі якого воював він та інші найманці із Сербії. Зокрема Берич назвав командування полку «ОЗУ» та заявив, що командири не дозволяють лікувати поранених сербів. Командування, за його словами, ставиться до сербів «як до худоби» та називає іноземців «циганами», — йдеться у повідомленні.

Після публікації про 119 полк будинок Берича у Підмосков'ї підпалили невідомі. Минуло майже пів року, але навіть зараз сербському снайперові немає де жити. Про становище найманця напередодні у своєму телеграм-каналі розповіла телеведуча Олеся Лосєва.

За словами пропагандистки, Берич «зміг спорудити тимчасову літню конструкцію, але скоро зима і жити в таких умовах буде неможливо». Повертатися до Сербії він не може, там за участь у бойових діях йому загрожує термін.

У грудні 2023 року Берич став учасником «Команди путіна» — групи виборців на підтримку висування Володимира Путіна на президентських виборах.

Схожі новини