Передплата 2024 «Добра кухня»

П’ять кораблів рф біля Севастополя були знищені за допомогою мін

  • 05.07.2024, 16:45
  • 424

Українські військові знищили п’ять російських військових кораблів за допомогою безпілотників, які встановили морські міни біля Севастопольської бухти. Загалом Україна знищила або пошкодила 27 кораблів російського флоту

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Про це розповів командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю агентству Reuters.

За його словами, головний військово-морський центр росії в Криму, який росіяни «створювали протягом багатьох десятиліть і, можливо, століть» стає неефективним через українські атаки по ньому.

«Практично всі основні боєздатні кораблі виведені противником з головної бази Чорноморського флоту і зберігаються в Новоросійську, а частина з них — в Азовському морі», — сказав Неїжпапа.

Командувач ВМС каже, що Україна вже знищила або пошкодила 27 російських кораблів, серед яких п’ять знищили внаслідок вибуху морських мін, які поблизу Севастопольської бухти встановили українські безпілотники.

Неїжпапа також вважає, що американські винищувачі F-16, які постачатимуть Україні, дадуть змогу «кинути виклик повному домінуванню» росії в небі над Чорним морем. А це допоможе на 100% захистити зерновий коридор для проходження цивільних кораблів.

Судноплавний коридор, який Україна організувала з трьох портів Одеси, хотіли б розширити, додавши до нього порти Миколаєва та Херсона, каже командувач ВМС. Однак це неможливо через контроль росії над Кінбурнською косою.

Схожі новини