Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові змінили терміни будівництва сміттєпереробного заводу

  • 03.07.2024, 14:00
  • 1 380

Завод планували збудувати до кінця минулого року

Фото пресслужби Львівської міськради
Фото пресслужби Львівської міськради

Терміни можливого завершення будівництва сміттєпереробного заводу у Львові змістилися — тепер вже до лютого 2025 року. Таку інформацію заслухала тимчасова контрольна комісія міської ради з питань діяльності ЛКП «Зелене місто».

Комісія мала своє засідання на запит генпідрядника будівництва заводу Control Process.

«Генпідрядник звернувся до нас на комісію із рядом питань, які потрібно врегулювати із ЛКП «Зелене місто», бо вони безпосередньо впливають на продовження будівельних робіт. Ми це скерували на підприємство і сьогодні приїхали, щоб разом їх обговорити.

Обговорення стосувалося заборгованості коштів перед генпідрядником, підписання додаткових угод із новими термінами завершення будівництва та індексацією, плану поставки обладнання, стану виконання робіт і необхідності фінансування", — зазначив голова комісії, депутат Назарій Бербека.

Наразі роботи на заводі тривають, але не повністю. Були підписані додаткові дві угоди, які врегульовують питання індексації та нових термінів завершення будівництва. Частина обладнання почала надходити, а ще частина готова до відвантаження.

Зокрема, щоб виконати намір завершити будівництво, який вказаний у додаткових угодах, а це лютий 2025 року, потрібне щомісячне фінансування в повному об'ємі. Загалом — це 715 мільйонів гривень. З керівником ЛКП проговорили можливість залучення грантових коштів, зокрема ЄБРР, щоб частково перекрити вартість додаткових робіт

Як відомо, завершити будівництво сміттєпереробного заводу у Львові планували до кінця 2023 року.

Схожі новини