Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Ліхтенштейні відкрили почесне консульство України

  • 28.06.2024, 11:30
  • 296

27 червня 2024 року у Князівстві Ліхтенштейн відкрили консульство України

Фото: МЗС України
Фото: МЗС України

Про це розповіли в Міністерстві закордонних справ України.

27 червня заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс здійснив робочий візит до Князівства Ліхтенштейн, у рамках якого взяв участь у відкритті почесного консульства України у м. Вадуц.

Виступаючи на церемонії відкриття, заступник міністра привітав Почесного консула Девіда Карла Яндрасітса з приєднанням до дипломатичної команди України та закликав до активної роботи заради наближення перемоги України.

«Особлива подяка кожному в Ліхтенштейні, хто розділив біль моєї країни і відкрив свої двері та серця моїм співвітчизникам. Чітка позиція Ліхтенштейну щодо війни РФ проти України, а також активна двостороння і багатостороння участь Князівства у зміцненні міжнародного правосуддя лише зміцнили наші зв’язки», — зазначив Євген Перебийніс.

У якості почесного гостя в офіційній церемонії взяла участь міністерка закордонних справ, освіти та спорту Князівства Ліхтенштейн пані Домінік Гаслер. Вона привітала відкриття Почесного консульства України та побажала Україні найскорішої перемоги.

«Україна та Ліхтенштейн поділяють спільні цінності та погляди. Відкриття почесного консульства України у Князівстві є історично значимою подією та символічним кроком для зміцнення взаємодії між нашими країнами», — наголосила Домінік Гаслер.

Під час окремої зустрічі з очільницею зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс висловив вдячність Ліхтенштейну за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, закликав до подальшої підтримки Князівством українських ініціатив у боротьбі з агресором. Крім того, сторонами обговорено перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес, а також взаємодію у рамках міжнародних організацій.

Схожі новини