Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Байден і Трамп провели дебати

  • 28.06.2024, 09:20
  • 394

Чинний президент-демократ США Джо Байден та його суперник-республіканець Дональд Трамп провели перші дебати з 2020 року, на яких обмінювалися образами та глузуваннями. Американські медіа оцінюють, що Байден виглядав невпевненим і показав «нестійку гру», тоді як Трамп озвучував багато фейків

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це пишуть Wall Street Journal, Washington Post, а також CNN, яка займалася організацією дебатів.

ЗМІ відзначають, що Байден помітно запинався і вимовляв свої репліки тонким голосом, бурмочучи слова і час від часу виглядаючи розгубленим. Це викликало занепокоєння демократів, стурбованих його віком і фізичною формою.

Натомість Трамп, який намагався продемонструвати менш гучний і зухвалий виступ, ніж минулих дебатів, будував багато своїх реплік на неправдивій інформації, яку модератори дебатів (чомусь) не спростовували.

Серед найгостріших реплік, висловлених на 90-хвилинних дебатах, можна виділити такі:

  • Байден звинуватив Трампа в «моралі кота з провулка» за нібито «секс із порнозіркою», який Трамп заперечує;
  • Трамп назвав дії Байдена «абсолютно злочинними» і стверджував, що Байден «отримує гроші від Китаю» і є «маньчжурським кандидатом», не навівши жодних доказів,
  • Байден назвав Трампа «засудженим злочинцем» і «таким скиглієм»,
  • Трамп назвав каденцію Байдена «найгіршим президентством в історії США»,
  • Байден назвав Трампа «лохом» і «невдахою», бо він нібито називав такими ж словами американців, які загинули на війні (сам Трамп це заперечує).

Говорячи про війну в Україні, Трамп накинувся на Байдена, заявивши, що мільярди доларів американських платників податків, які йдуть на підтримку України, «непотрібні». А от говорячи про конфлікт в Секторі Гази, Трамп навпаки заявив, що Байдену слід було більше підтримувати Ізраїль.

Схожі новини