Передплата 2024 «Добра кухня»

90 «слуг» не поставили підписи на підтримку законопроєкту про заборону московської церкви

  • 27.06.2024, 08:30
  • 405

Загалом 146 нардепів не підписали документ на підтримку заборони УПЦ мп

Понад 140 народних депутатів не підписали документ на підтримку заборони УПЦ мп. Законопроєкт мають розглянути в другому читанні. Представники усіх фракцій були долучені до збору підписів, і цей документ є фінальним.

Про це пише LB.ua.

У повному складі поставили підписи на підтримку законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» (№ 8371) представники фракції «Європейська Солідарність» та «Голос».

До списку депутатів, які відмовились ставити підписи потрапили 146 нардепів, зокрема, ті, які наразі перебувають під слідством. Серед тих, хто не підтримав, близько 90 депутатів — від «Слуги народу». Від «Батьківщини» не підтримали двоє. Від «Платформи за життя і мир» (колишня ОПЗЖ) підтримав лише один депутат — Юрій Загородній.

Законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресором, в першому читанні ухвалили ще в жовтні. У травні нардепи домовилися, що в червні вони розглянуть законопроєкт про заборону УПЦ мп в другому читанні. На погоджувальній раді була домовленість не створювати єдиний список для збору підписів за розгляд законопроєкту. Спершу фракції збирали підписи окремо, а потім їх мали об'єднати в один список — аби було розуміння, чи вистачить у залі голосів.

Схожі новини