Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна повернула з російського полону 90 захисників

  • 26.06.2024, 09:15
  • 434

Україна та росія провели новий обмін військовополоненими за формулою «90 на 90»

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Про це ввечері у вівторок, 25 червня, повідомляють Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та пресслужба президента України.

«На рідну землю повернулися зокрема 32 нацгвардійці, 18 прикордонників, 17 представників Військово-Морських сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців», — інформує коордштаб.

Серед звільнених — 59 оборонців Маріуполя (з них 52 бійці, що вийшли з «Азовсталі»). Також із полону визволено ще 5 військовослужбовців Національної гвардії, які охороняли Чорнобильську АЕС.

«Загалом додому повертаються українці, захоплені в полон на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках», — сказано в повідомленні.

Коордштаб подякував за активну допомогу у звільненні українських військових з російського полону Об'єднаним Арабським Еміратам.

Російська сторона цього ж вечора заявила, що Україна передала їй 90 військовослужбовців рф. Таким чином, обмін відбувся у форматі 90 на 90.

«Координаційний штаб продовжує операцію з повернення українських громадян, інформація оновлюється», — зауважили у штабі.

Схожі новини