Передплата 2024 ВЗ

Румунія передасть для України системи Patriot

  • 20.06.2024, 18:30
  • 365

Вища рада національної оборони Румунії під час засідання на чолі з президентом Клаусом Йоганнісом ухвалила передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це йдеться на сайті голови держави.

«Я вдячний Румунії та президенту Клаусу Йоханнісу за рішення надати Україні додаткову систему протиповітряної оборони Patriot», — заявив Зеленський.

За його словами, цей надважливий внесок посилить наш повітряний щит і допоможе краще захистити людей та критично важливу інфраструктуру від російського повітряного терору.

«Ціную рішуче лідерство Румунії та принципову підтримку України. Важливо, що цей крок зміцнює безпеку не лише України, а й усього нашого регіону та Європи», — відзначив Зеленський.

Він додав, що поклавши край російському терору зараз, Україна запобігає потенційній агресії проти Молдови, Румунії, країн Балтії та всіх наших сусідів.

«Для України вкрай важливо мати необхідні інструменти для перемоги над російським терором зараз, щоб нікому більше не довелося зіткнутися з масштабнішою агресією з боку росії в майбутньому», — заявив глава Української держави.

Схожі новини