Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові суд виніс вирок пособнику ФСБ Олександру Свістунову

  • 19.06.2024, 13:45
  • 600

Галицький райсуд заочно засудив уродженця Львова Олександра Свістунова, якого визнали винним у пособництві державі-агресору та виправданні збройної агресії росії проти України

Фото: zaxid.net
Фото: zaxid.net

Згідно з вироком суду, чоловік у своєму Telegram-каналі регулярно публікував дописи, де визнав агресію росії проти України правомірною, заперечував тимчасову окупацію територій держави, а також вихваляв дії президента рф путіна та возвеличував його. Окрім того, Свістунов називав себе «основатєлєм і руководітєлєм руского двіженія в Украінє» та лідером партії «Рускій блок».

Експерти Українського науково-дослідного спеціальної техніки та судових експертиз встановили, що підсудний допомагав державі-агресорці у розповсюдженні проросійської пропаганди та принижував національну честь та гідність українців, а також розпалював міжрегіональну ворожнечу.

Зазначимо, що вирок винесли у форматі «in absentia», тобто заочно, адже сам Олександр Свістунов наразі переховується у тимчасово окупованому Криму. Адвокат підсудного додав, що наразі не може зв’язатися з ним, а тому йому невідома його позиція щодо обвинувачень.

Відтак, Галицький районний суд Львова виніс вирок Олександру Свістунову за ч.1 ст. 111−2 (пособництво державі агресору) та ч. 2,3 ст. 436−2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Йому заочно призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років з конфіскацією майна.

Схожі новини