Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Австрія виділить € 10 млн на гуманітарну допомогу Україні

  • 16.06.2024, 14:45
  • 300

Австрія надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 10 мільйонів євро. Гроші будуть виділені з фонду надзвичайних ситуацій за кордоном (AKF) Міністерства закордонних справ Австрії

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це у суботу, 15 червня, повідомила пресслужба МЗС країни.

З них 6 мільйонів євро підуть організації «Сусіди в біді» на екстрену допомогу людям, включно з постачанням питної води, харчових продуктів та наданням тимчасового притулку. Крім того, по 2 мільйони євро отримають Міжнародний комітет Червоного Хреста та Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

«Жорстока агресивна війна путіна, яка порушує міжнародне право, спрямована на деморалізацію українського населення, руйнування України та її життєво важливої інфраструктури, а також на розкол європейської спільноти держав. Ми не будемо з цим миритися», — йдеться в повідомленні.

За даними ООН, понад 14 мільйонів людей в Україні гостро потребують гуманітарної допомоги, зокрема понад три мільйони дітей. Майже шість мільйонів українців знайшли притулок за межами країни з початку великої війни. У відомстві зазначили, що Молдова прийняла найбільше переселенців за чисельністю населення.

У відомстві додали, що Австрія «твердо» стоїть на боці українського народу і з першого дня надає широку гуманітарну допомогу. Загалом від початку великої війни країна виділила вже 250 мільйонів євро допомоги Україні.

Схожі новини