Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові з’явився мурал, присвячений Воїну Олегу Христенку

  • 16.06.2024, 11:36
  • 573

На фасаді будинку, що знаходиться на проспекті Червоної Калини, 127А, намалювали стінопис, присвячений Захиснику України Олегу Христенку (позивний «Крилов»). Мурал з’явився на стіні будинку, в якому жив Воїн

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Про це повідомили у Львівській міськраді.

«На стінописі є два зображення Олега, шеврон 3-ї штурмової бригади, в якій хлопець служив, емблема патронатної служби „Янголи Азову“, яка допомогла захиснику після поранення, та текст молитви націоналіста. Також є два QR-коди: зчитавши перший, можна почути молитву націоналіста, в другий перекидає на рахунку, куди можна донатити», — йдеться у повідомленні.

Олег Христенко «Крилов» (19.10.2001−07.06.2023) — львів'янин, боєць 3-ї окремої штурмової бригади.

Навчався у львівській школі № 98 та у Національному університеті «Львівська політехніка». У мирний час працював у ІТ-сфері: спочатку був спеціалістом компанії «lEVEL UP», згодом почав реалізовувати успішні приватні проєкти.

У перші дні повномасштабного вторгнення, попри відсутність військового досвіду, поїхав до столиці та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній окремий полк спеціального призначення «Азов»). Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом боронив територіальну цілісність та незалежність держави на південному та східному напрямках.

13 січня 2023 року отримав осколкове поранення під Бахмутом. Патронатна служба «Янголи Азову» взяла його під опіку, Олег пройшов реабілітацію. У квітні того ж року повернувся до побратимів. У травні почав розробляти додаток, для покращення боєздатності українських снайперів, однак свій останній проєкт завершити не встиг. Він загинув 7 червня в районі села Кліщіївка під Бахмутом від мінометного обстрілу.

11 серпня 2023 року Олега Христенка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Схожі новини