Передплата 2024 ВЗ

На фронті за сьогодні сталось вже 31 боєзіткнення

  • 15.06.2024, 13:00
  • 209

На фронті від початку поточної доби відбулося вже 31 бойове зіткнення, найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 10:00 суботи, 15 червня.

За уточненою інформацією, минулої доби російські війська завдали по позиціях Сил оборони й населених пунктах загалом шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет і 33 авіаційні, зокрема скинули 56 керованих авіабомб.

Також за добу загарбники здійснили понад три тисячі обстрілів, 104 з яких — із реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили, ракетні війська й артилерія Сил оборони за добу уразили три засоби протиповітряної оборони ворога, пункт управління його безпілотниками, три артилерійські засоби, два склади боєприпасів і 15 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Від початку поточної доби російська армія вже 547 разів обстріляла позиції українських захисників, скинула на них 19 керованих авіабомб. Задіяла для ударів також 18 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку за цей час війська РФ тричі намагалися потіснити Сили оборони з їхніх позицій. Атаку біля Тихого українські захисники відбили, триває бій у двох локаціях у районі Вовчанська.

14 червня на цій ділянці фронту, згідно з уточненими даними, російська армія втратила понад 112 осіб убитими й пораненими, бойову бронемашину, десять автомобілів, три одиниці спеціальної техніки й три склади з боєприпасами. Також Сили оборони пошкодили там ворожий танк, дві артсистеми, п’ять автомобілів й одиницю спецтехніки.

На Куп’янському напрямку тривають п’ять бойових зіткнень. Росіяни намагаються вибити українських захисників із їхніх позицій у районах Петропавлівки, Андріївки, Греківки та Невського. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку війська рф атакують біля Роздолівки. Триває бій, успіху загарбники не здобувають.

На Покровському напрямку тривають три бойові зіткнення в районах Новоолександрівки, Євгенівки й Новоселівки Першої. Стільки ж атак уже відбиті. Сили оборони продовжують докладати зусиль для стабілізації обстановки, завдають комплексного вогневого ураження.

На Курахівському напрямку захисники України успішно відбили п’ять спроб російської армії вклинитися в оборону неподалік від Побєди й Парасковіївки.

На Времівському напрямку від початку доби українські оборонці відбивають атаку в районі Старомайорського. Ситуація контрольована.

Чотири боєзіткнення відбулися біля Урожайного й Водяного. Війська рф зазнали там втрат, нині перегруповуються.

На Оріхівському напрямку російська армія двічі намагалася витіснити Сили оборони з позицій у районі Малої Токмачки й Роботиного, але без успіху. Уточнення ворожих втрат триває.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Схожі новини