Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вкрай важливо, щоб у програмі Республіканської партії були українські тези»

  • 12.06.2024, 11:31
  • 283

Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив, що отримав запрошення на Республіканський національний конвент США в Мілуокі, на якому буде затверджений єдиний кандидат на президентських виборах в листопаді цього року. Як відомо, Порошенко є членом Почесної Ради Міжнародного демократичного союзу (IDU), а «Європейська Солідарність», як і Республіканська партія США, входять до глобальної правоцентристської політичної родини IDU

За словами пʼятого президента, участь у Конвенті - це перш за все можливість внести українські питання у передвиборчу програму республіканців.

«У липні у США, в Мілуокі буде проходити Конвент Республіканської партії, і особисто мене запросили для участі в Конвенті. Це не так, як думають окремі парламентські „туристи“, — приїхати й селфі поробити. Там буде не лише висунення кандидатів, там буде формулювання програми Республіканської партії, з якою вона йде на вибори», — пояснює Порошенко.

«Принципово, вкрай важливо, щоб у програмі Республіканської партії були українські тези. І для цього потрібно працювати всім, хто має вплив, хто має запрошення. Всі мають об'єднати зусилля для того, щоб забезпечити й гарантувати двопартійну підтримку США — і демократів, і республіканців», — вважає Порошенко.

Він також повідомив, що понад місяць тому подав документи для оформлення відрядження, однак воно досі не підписане.

«До речі, відповідне запрошення я маю і для відвідання виставки озброєння — для того, щоб ми закупили новітні радіолокаційні станції для комплексів „Ай-Петрі“. На жаль, поки що також відрядження не підписане», — зауважив Петро Порошенко. За його словами, зривати постачання зброї для ЗСУ неприпустимо.

«Це треба давно припинити — до речі, виконуючи Резолюцію Європарламенту, яка чітко наголосила на незаконності подібної практики: обмеження прав опозиції, прав обраних народом народних депутатів. Нічого спільного з нашим рухом в Європу це не має», — переконаний пʼятий президент.

Схожі новини