Передплата 2024 «Добра кухня»

У Швейцарії зафіксували збільшення кібератак перед Самітом миру

  • 10.06.2024, 18:45
  • 472

Швейцарія зафіксувала збільшення кількості кібератак та дезінформації незадовго до Саміту миру, який відбудеться 15−16 червня

Фото із сайту Reuters
Фото із сайту Reuters

Голова Федеральної ради (уряду) Швейцарії Віола Амгерд на пресконференції повідомила, що почастішали кібератаки. Водночас у російських медіа з’явились нападки щодо самої урядовиці.

Однак Швейцарія не викликатиме посла рф.

«Я так і хотіла, тому що дезінформаційна кампанія настільки сильна, кожен може побачити, що мало що в ній відображає реальність», — пояснила Амгерд.

Водночас міністр закордонних справ Іньяціо Кассіс зауважив, що є явна «зацікавленість» у зриві конференції, але уникнув відповіді, хто причетний до атак, коли його запитали, чи йдеться про росію.

За словами глави МЗС, на саміті обговорюватимуть те, що спричиняє міжнародне занепокоєння. Зокрема — необхідність ядерної та продовольчої безпеки, свободу судноплавства, а також гуманітарні проблеми. Серед них — обмін військовополоненими.

Швейцарські посадовці заявили, що Туреччина та Індія візьмуть участь у саміті, хоча поки не ясно, на якому рівні. Досі незрозуміло, чи братимуть у ньому участь Бразилія та ПАР.

Кассіс зауважив, що саміт має завершитися прийняттям підсумкової декларації, яку «в ідеалі» мають підтримати одноголосно. Вона також має на меті визначити, яким буде наступний крок у мирному процесі.

На запитання, хто може після Швейцарії приймати саміт, він відповів, що не може надати деталей, але зазначив, що зараз працюють над тим, щоб знайти когось «за межами західної частини світу».

На думку дипломата, це могло б сприяти залученню до процесу Глобального Півдня та арабських країн.

Схожі новини