Передплата 2024 ВЗ

Аби спокійно перевірку тестуванням пройти

У Трускавці повністю готовий до роботи тимчасовий екзаменаційний центр для проведення національного мультипредметного тесту

Екзаменаційний центр для проведення НМТ у Трускавці.
Екзаменаційний центр для проведення НМТ у Трускавці.

Про це інформує пресслужба ОТГ.

Цього року загальнонаціональна перевірка знань як для теперішніх шкільних випускників, так і для всіх інших, хто претендує на здобуття вищої освіти, розпочнеться 10 червня.

Нагадуємо читачам: такі центри, згідно з відповідним наказом Міністерства освіти та науки України, створено повсюдно. Базуються вони, аби учасники могли, не відриваючись на сигнали «повітряної тривоги», спокійно пройти перевірку тестуванням, у спеціальних укриттях. На Львівщині, крім згаданого центру в Трускавці, повністю обладнано та готові до роботи 40 таких захищених від імовірних обстрілів місць.

Пунктом для базування тимчасового екзаменаційного центру в Трускавці обрано просторе приміщення одного з шкільних навчальних закладів. Відповідним чином обладнане та оснащене воно відповідає всім вимогам Міністерства освіти й науки України для проведення національного мультипредметного тесту. Із місцевого бюджету об'єднаної громади для облаштування місця тестування та придбання необхідної комп’ютерної й іншої техніки виділено 376 тис. 662 грн. Центр працюватиме, не лише під час сигналу «повітряної тривоги», а й у разі припинення подачі електроенергії. Для забезпечення безперервної роботи в укриттях підготовлено 9 фахівців. Всього ж для проведення тестування облаштовано 33 робочих місця.

Як зазначив у розмові з нами міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, який взяв участь у недавній фінальній перевірці готовності «освітянського об'єкта» до роботи, усі випускники шкіл, які функціонують на території ОТГ, матимуть хороші умови для того, щоб якнайкраще продемонструвати свої знання під час здавання НМТ.

Схожі новини