Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ у Запоріжжі затримала агента ФСБ рф, яких хотів підірвати автівки працівників ТЦК

  • 04.06.2024, 13:45
  • 405

Служба безпеки України викрила та затримала «на гарячому» агента ФСБ рф, який готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів у Запоріжжі

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Там розповіли, що агент повинен був виявити машини працівників ТЦК, а потім встановити на них вибухівку з дистанційним керуванням. Для ідентифікації потенційних цілей, фігурант щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів.

СБУ затримала чоловіка коли він проводив дорозвідку поблизу об'єкта Сил оборони. У нього вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

російським агентом виявився охоронець місцевої енергокомпанії, якого ФСБ дистанційно завербувала у квітні цього року. Його донька також співпрацює з російською спецслужбою та проживає у Москві. Як з’ясували правоохоронці, зловмисник також шпигував також за трансформаторними підстанціями Запоріжжя.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Зловмисник наразі перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Схожі новини