Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві заборонили провести «Марш рівності» у метро

  • 03.06.2024, 19:30
  • 463

Низка Telegram-каналів заявила, що влада Києва начебто дозволила провести «Марш рівності» у київському метро. Для цього нібито мали зупинити рух поїздів на 2 години та виділити 2 млн грн на безпекові заходи

Фото: Главком
Фото: Главком

Однак у КМДА заперечили цю інформацію.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Київської міської держадміністрації.

У КМДА закликали організаторів «Маршу рівності» обрати іншу локацію для нього. Крім того, відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки під час також поклали на організаторів.

«Правозахисні та інформаційно-роз'яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак Київський метрополітен — об'єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік», — йдеться в заяві київської влади, де наголошують, що не можуть дозволити проведення маршу в метро.

Крім того, у КМДА зазначили, що заяви про нібито зупинку руху метро на час проведення маршу та виділення на його організацію коштів із міського бюджету є неправдою і «очевидно, покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці».

Схожі новини