Передплата 2024 «Добрий господар»

Авторемонтна майстерня на базі вантажівки DAF, генератори і потужні зарядні станції для моряків

  • 03.06.2024, 17:40
  • 308

П’ятий президент Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав 26-му окремому дивізіону річкових катерів та Одеській військовій академії партію техніки на суму майже 19 млн грн.

Фото з Фейсбуку Петра Порошенка
Фото з Фейсбуку Петра Порошенка

«Давно хотів побачити старих друзів — хлопців із 26-го окремого дивізіону річкових катерів. Пишаюся тим, що побудований на „Кузні на Рибальському“ броньований катер „Буча“ служить саме тут. Загалом хлопці вже встигли добряче пошкомарити росіян — а на морі, і на річці», — розповідає Порошенко.

«Відважним військовим морякам передали авторемонтну майстерню — наш знаменитий ПАРМ, бо їм тут завжди є що ремонтувати, 5 генераторів та пару Bluetti. Це те, що треба для більш комфортного виконання завдань на Херсонському напрямку», — зазначає Порошенко.

А військова академія поповнилась двома великими автобусами — це було прохання керівництва вишу. Тепер курсанти можуть у комфортних умовах виїжджати на навчання чи місця дислокації. В автопарку академії тепер будуть працювати і дві потужні вантажівки DAF YA у десантній комплектації. Загалом від початку повномасштабного вторгнення Порошенко з волонтерами поставили у війська більш ніж півтисячі вантажівок. Кожна машина, яка передається у війська, проходить ретельний техогляд, заміну кузовів, зношених запчастин та агрегатів. При цьому волонтери завжди готові прийняти на ремонт машину, яка вийшла з ладу. За словами Порошенка, на п’ятсот машин таких випадків було чотири, а п’ятий — унікальний.

«У Слов’янську ПАРМ стояв, ремонтував військову техніку. Попала ракета, на нього впала будівельна бетонна балка — і машина витримала. І водій, який сидів у кабіні, і механік, який був розташований поруч, всі живі. І тепер вже кажуть, що наша машина — це машини на фарт. Машина своїм ходом доїхала до Києва, ми замінили кабіну», — розповідає Порошенко.

Петро Порошенко каже: зустрічі із майбутнім українського флоту завжди надихають.

«Курсанти наполегливо вчаться у стінах Одеської академії. А ми робимо все, щоб підвищити якість їхньої підготовки. Як і минулого разу, привезли те, що хлопці просили — це два великих автобуси по 50 місць. На них студенти з комфортом добиратимуться на міжнародні та локальні навчання, здійснюватимуть передислокацію. У розпорядженні академії тепер буде і два великих десантних DAF YA, які ми привезли зі складів НАТО», — говорить п’ятий президент.

Для випускників Одеської військової академії також передали особливі подарунки.

«Ми приготувати сюрприз — виготовили справжні командирські коїни. Їх розробив Віталій Гайдукевич, який є співавтором нового однострою ЗСУ, запровадженого в 2014 році. Носіть із гордістю!», — говорить Петро Порошенко.

Він також розповів, що команда, яка допомагає підрозділам на Півдні, посилилась: «тепер нам буде легше забезпечувати військових, які тут стоять. Бо з нами в тісній координації - дивовижна родина волонтерів Златових. Федір і Владислав — члени нашої команди „Європейської Солідарності“, які вже допомогли ЗСУ більш як на 40 млн грн. Вони роблять неймовірні речі для військових. Повага вам, хлопці! А ми рушаємо далі - у нас ще багато цікавих зустрічей», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини