Передплата 2024 «Добрий господар»

У Кабміні порадили українцям працювати «до останнього»

  • 03.06.2024, 15:30
  • 688

Українцям радять готуватися працювати стільки, скільки вони зможуть, оскільки державні пенсійні виплати будуть невеликими. Тож, самозабезпечення в похилому віці вимагатиме від громадян власних фінансових зусиль та перегляду ставлення до пенсійного забезпечення

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це «Еспресо» розповіла перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Посадовиця запевнила, що держава гарантовано платитиме людям похилого віку із солідарної пенсійної системи, проте ці виплати будуть невеликими.

«Солідарні пенсії, зазвичай, у європейських країнах — це мінімальна гарантія», — пояснила Марчак, додавши, що коли людина хоче отримувати високу пенсію, то вона накопичує гроші.

Також Марчак зауважила, що у Сполучених Штатах солідарних пенсій взагалі не існує як явища й там громадяни самостійно накопичують кошти для гідної старості.

«В Україні ми маємо побудувати три елементи пенсійної системи: солідарні пенсії вже є… Крім того, нам треба починати роботу над запровадженням загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи, бо демографічна ситуація у нас вже зараз дуже критична», — розповіла заступниця міністра, додавши, що в нашій країні один платник податків забезпечує пенсію для одного пенсіонера.

«Й надалі ситуація, скоріше за все, буде погіршуватися», — вважає Дарина Марчак, порадивши українцям починати відкладати додаткові кошти на свій власний «пенсійний рахунок» та готуватися працювати, поки це буде можливо.

Вона зауважила, що Україна має бути «країною активного довголіття». На її думку, це означає, що громадяни повинні бути спроможними працювати так довго, як зможуть та виходити на пенсію вже тоді, коли фізично стануть не здатними себе забезпечувати.

Схожі новини