Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На сихівській багатоповерхівці малюють мурал у пам’ять про героя Юрія Руфа

Це буде портрет загиблого захисника, який символізуватиме мужність українського війська

Фото автора
Фото автора

На Сихові на стіні будинку по вул. Коломийська, 8, художники почали створювати мурал на честь ще одного Героя України — Юрія Дадака (Руфа). Малюють на стіні великий портрет захисника, який символізуватиме незламність, міцність духу українського війська.

Мурал створюють два львівські художники — Тарас Довгалюк та Андрій Власюк. Зокрема, Тарас є авторам низки муралів в Києві, малює переважно патріотичну тематику. Входить до хіп-хоп комюніті «KICKIT», відомий своїми «пташиними» муралами та співорганізацією фестивалю графіті «Алярм», вуличної галереї на Замарстинівській, виставки «Вулична Абетка»…

Такий вигляд матиме будинок на Сихові після відкриття муралу. Фото з відкритих джерел
Такий вигляд матиме будинок на Сихові після відкриття муралу. Фото з відкритих джерел

З ініціативою муралу на честь Юрія Руфа виступили його друзі, однокласники, бойові побратими. Також з ініціативою виступили представники громадської організації «Інститут суспільних ініціатив». Юрій Руф мешкав на Сихові. На стіні новобуду по вулиці Коломийській, 8 уже вимальовується частина твору. Виглядає вишукано та зі смаком. Автори малюють твір у тонах новобудови — сірого, помаранчевого та чорного кольорів. Аби житловий будинок та мурал виглядали єдиним цілим та щоб зберегти пам‘ять про захисника.

Мурал — не єдина пам’ятна річ про Руфа. У вересні 2022 року на фасаді ліцею, де навчався Юрій Руф, встановили меморіальну таблицю.

Юрій Руф воював у складі 24-тої окремої механізованої бригади. Захисник загинув 1 квітня 2022 року у боях біля міста Попасна Луганської області.

Юрій Руф був автором поезії про війну. Вірші почав писати в підлітковому віці. Встиг видати поетичні збірки: «Багряна лірика», «Час Революції», «На зламі епох», «Ваніль чи сталь?!» Збірка «На зламі епох» присвячена воїнам, героям сучасної російсько-української війни.

Нагадаємо, що у День Героїв на вулиці Трильовського, 29, що на Сихові відкрили мурал памʼяті Тарасу «Сихівському» Березюку.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень