Передплата 2024 «Добрий господар»

На фронті минулої доби відбулося 141 боєзіткнення

  • 26.05.2024, 15:15
  • 244

На фронті минулої доби відбулося 141 бойове зіткнення, росіяни завдали по території України 10 ракетних та 50 авіаційних ударів із застосуванням 56 КАБів та 1001 удар дронами-камікадзе

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію щодо російського вторгнення станом на 10.00 неділі, 26 травня.

«Протягом минулої доби відбулося 141 бойове зіткнення. За уточненою інформацією, вчора ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 10 ракетних ударів 13 ракетами, 40 авіаударів (зокрема із застосуванням 56 КАБів), 1001 удар дронами-камікадзе (з яких FPV — 994). Також здійснили 3604 обстріли з різних видів озброєння, 96 з них — із РСЗВ», — ідеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, від початку поточної доби на фронті вже відбулося 35 бойових зіткнень. Росіяни здійснили 529 обстрілів позицій українських військ та населених пунктів. Ворог завдав три авіаудари із застосуванням трьох керованих авіабомб.

На Харківському напрямку загроза прориву росіян відбита, забезпечено стійку оборону. Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи. Російський агресор тричі намагався штурмувати позиції українських військ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Разом з тим, ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці - триває бій. Водночас українські підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

За уточненою інформацією, вчора російські війська втратили на Харківському напрямку 179 осіб живої сили. Крім того, українські воїни знищили танк, бойову бронемашину, три артсистеми і шість автомобілів та спецтехніки росіян.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбулися шість бойових зіткнень. Одну атаку відбили. В районах Синьківки, Новоєгорівки, Греківки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку українські воїни дали жорстку відсіч спробі російських загарбників просунутися у бік Невського. Втрати ворога уточнюються.

На Краматорському напрямку війська рф активних дій не проводили.

На Покровському напрямку інтенсивність бойових дій досить висока — на цей час росіяни вже 14 разів атакували позиції українських військ. Шість атак відбиті, а вісім боєзіткнень, в районах Новоолександрівки, Калинового, Сокола та Невельського, тривають. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування ворога.

На Курахівському напрямку українські воїни вже відбили російську атаку в районі Костянтинівки. Ворог на даний час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку, неподалік Роздільного та Старомайорського, дві спроби загарбників покращити тактичне положення зазнали невдачі.

На Оріхівському напрямку триває бій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбиті дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Сили оборони України вживають всіх необхідних заходів для стримування наступу російських військ та подальшої стабілізації обстановки, зазначили у Генштабі.

Схожі новини