Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прорив на Харківщині: ДБР розпочало провадження щодо командування 125-ї бригади ТрО

  • 25.05.2024, 15:45
  • 861

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження через недбале ставлення до служби українських військових на Харківщині, що призвело до прориву російських сил

Фото Reuters
Фото Reuters

Йдеться про командування 125-ї окремої бригади територіальної оборони.

ДБР назвало дії командування бригади недбалим ставленням до служби

За даними слідства, 10 травня цього року підрозділи 125 бригади залишили бойові позиції біля низки населених пунктів Харківської області під час штурмових дій російських військ. Йдеться про села Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне, Гатища. ДБР зазначає, що командування бригади не організувало належної оборони на кордоні з росією: «Командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів, а саме: 415 окремого стрілецького батальйону 23 механізованої бригад; 172 окремого стрілецького та інших підрозділів, внаслідок недбалого ставлення до військової служби, не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати вказаних позицій, військової техніки та особового складу підрозділу,» — йдеться в ухвалі Ленінського районного суду міста Харкова.

Для розслідування справи ДБР у Полтаві вилучить таємні військові документи, серед яких бойові розпорядження, оперативні директиви та план фортифікацій. Суд дозволив вилучення цих матеріалів.

У коментарі BBC 125 бригада заявила, що виконують бойові завдання, а коментувати розслідування ДБР — справа самого бюро. В бригаді очікують на результати слідства.

росіяни захопили на Харківщині 10 травня. Після цього Володимир Зеленський повідомив, що Україна продовжує нарощувати свої сили на Харківському напрямку, а також по всій лінії фронту. 12 травня росіяни захопили на прикордонні Харківщини. Наступного дня росіяни продовжили штурмувати Харківщину, тривали бої за Вовчанськ.

Уже надвечір того ж дня ЗСУ потіснили окупантів у Вовчанську та здійснили зачистку околиці міста. 18 травня росіяни захопили ще одне село на Харківщині. Наступного дня у Генштабі заявили, що наступ росіян на цьому напрямку сповільнився.

Схожі новини