Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від початку доби на фронті відбулися 28 бойових зіткнень

  • 23.05.2024, 11:30
  • 302

Минулої доби на фронті було зафіксовано 143 бойові зіткнення, від початку цієї доби — вже 28

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це йдеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 10:00 23 травня щодо російського вторгнення.

За добу, що минула, воїни Повітряних сил і ракетних військ й артилерії уразили чотири райони зосередження особового складу, два пункти управління, дві гармати, дві станції управління БПЛА, станцію РЕБ, зенітний ракетний комплекс С-400 та літак Су-25 росіян.

Минулої доби загальні втрати російських військ склали 1330 осіб. Ворог втратив 11 танків, 27 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, засіб ППО, літак, 45 БПЛА ОТР, одну ракету, 71 автомобіль та чотири одиниці спеціальної техніки.

Протягом минулої доби загалом зафіксовано 143 бойових зіткнення.

За уточненою інформацією, війська рф завдали по позиціях українських військ та населених пунктах шість ракетних ударів із застосуванням семи ракет, 49 авіаударів (зокрема скинув 70 КАБів), понад тисячу ударів дронами-камікадзе, 4567 обстрілів з різних типів озброєння, включаючи 164 застосування реактивних систем залпового вогню.

Вже з початку цієї доби відбулося 28 бойових зіткнень. Російська армія завдала п’ять авіаударів — скинула 13 КАБів, застосувала 33 дрони-камікадзе і здійснила 569 обстрілів позицій.

На Харківському напрямку українські воїни відбивають атаку у напрямку Муром — Стариця. Українські підрозділи докладають максимум зусиль для посилення оборонних рубежів.

За уточненою інформацією, минулої доби ворог втратив на Харківському напрямку понад 180 осіб, а також 54 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема, знищені дві артилерійські системи та п’ять пошкоджені, знищені 14 БПЛА та 11 одиниць автомобільної техніки росіян, 17 одиниць пошкоджені. Також пошкоджені один танк, один засіб ППО та знищені три одиниці спеціальної техніки, один склад з боєприпасами російських військ.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбулося чотири ворожі спроби йти вперед у районах Стельмахівки та Греківки — один штурм відбитий, а три боєзіткнення ще тривають. Ситуація контрольована. Українські захисники проводять заходи з посилення позицій переднього краю оборони, на окремих напрямках проводять дії для покращення тактичного положення.

Росіяни вчора на даному напрямку втратили понад 100 осіб, українські військові пошкодили російський танк, знищили дві БМП, два бронетранспортери, 18 БПЛА і два автомобілі.

На Лиманському напрямку українські захисники відбивають атаку у районі Тернів.

На Краматорському напрямку триває бій поблизу Кліщіївки. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку з початку доби ворог чотири рази намагався прорвати оборону. Дві атаки відбиті. Тривають бойові дії в районі Сокола. Ситуація контрольована.

За уточненими даними, вчора тут втрати військ РФ склали понад 100 осіб і штурмовик Су-25.

На Курахівському напрямку в районах Красногорівки та Водяного тривають два бойові зіткнення.

На Времівському напрямку успішно відбита атака біля Старомайорського.

На Придніпровському напрямку від початку доби відбулося дві спроби загарбників витіснити українських воїнів з позицій у районі Кринок. Одна атака відбита. Бій триває.

Схожі новини