Передплата 2024 ВЗ

Росіяни затримують репатріацію тіл загиблих захисників

  • 22.05.2024, 15:30
  • 316

Російська сторона навмисно затримує репатріацію тіл загиблих українських військових, ігноруючи заклики України здійснити обмін

Фото: Кореспондент
Фото: Кореспондент

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

«Усі наші заклики повернути в Україну тіла захисників, ігноруються російською стороною. Прикладом цього є безпідставна відмова російської сторони провести чергову репатріацію останків загиблих захисників», — ідеться у повідомленні.

Також залишається відкритим питання передачі тіл військовополонених, які, за твердженням російської сторони, загинули у літаку Іл-76 наприкінці січня 2024 року. Російська сторона в черговий раз відкладає можливу репатріацію.

«Повернення тіл для поховання рідними та близькими — гуманітарна місія, властива більшості конфліктів. Проте навіть у такій справі протилежна сторона не може обійтися без штучних перепон та політизації. Навіть решткам своїх солдат Росія не хоче дати спокою», — зазначили у Коордштабі.

У Координаційному штабі запевнили, що роблять все для повернення полеглих героїв.

«Водночас ми закликаємо російську сторону згадати загальнолюдські цінності. Заберіть тіла своїх військових та віддайте їх рідним для належного поховання», — наголосили у Коордштабі.

Схожі новини