Передплата 2024 «Добра кухня»

На українсько-польському кордоні чоловіки намагалися підкупити прикордонників

  • 18.05.2024, 19:15
  • 535

На кордоні з Польщею чоловіки намагались підкупити прикордонників, аби виїхати за кордон

Фото: Західне управління Держприкордонслужби
Фото: Західне управління Держприкордонслужби

Як повідомили у Західному управлінні Держприкордонслужби, два факти надання подорожніми неправомірної вигоди зафіксували вчора, 17 травня, у пунктах пропуску «Краківець» та «Устилуг».

Зокрема 33-річний житель Київщини мав намір виїхати до Польщі через пункт пропуску на Волині, надавши на контроль «липові» документи.

«Коли інспектор виявив у паперах ознаки підробки, чоловік спробував „вирішити“ питання безперешкодного пропуску та запропонував прикордоннику неправомірну вигоду в розмірі дві тисячі доларів США», — йдеться у повідомленні.

За 500 доларів та 100 євро сподівався потрапити за кордон й 52-річний громадянин, котрий слідував на виїзд з України через пункт пропуску «Краківець».

Чоловік не мав законних підстав для виїзду з країни в умовах воєнного стану. Аби йому не відмовили у пропуску через кордон, запропонував інспектору прикордонного контролю грошові кошти.

В обох випадках прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися та поінформували співробітників Нацполіції про виявлення кримінального правопорушення.

Схожі новини