Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії підтопило сибірські регіони

  • 13.04.2024, 19:15
  • 588

У росії в Алтайському краї, Томській, Кемеровській і Новосибірській областях продовжується паводок, затоплюючи присадибні ділянки і будинки

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними МНС, у Томському районі Томської області в зоні затоплення залишаються 110 житлових будинків, найбільше — у селищі Вершиніно, де, за словами голови району В’ячеслава Черноуса, затоплено 27 будинків і 66 ділянок.

Під Томськом жителів населених пунктів Вороніне, Батурине, Чорна Річка і Барабинка евакуюють, повідомила адміністрація регіону. У районі залишаються затопленими ділянки на чотирьох автодорогах, влада готується до нових вибухових робіт на річці Томь.

У Кемеровській області селище Тутуяс затопила однойменна річка. Місцева адміністрація стверджує, що ситуація під контролем, а жителі у соцмережах пишуть, що вже кілька днів чекають на допомогу.

За даними МНС, в Алтайському краї під водою залишаються 28 житлових будинків і 74 присадибні ділянки в трьох населених пунктах. Затоплено один низьководний міст в Алейському районі, а на п’яти ділянках автодоріг обмежено рух.

У Новосибірській області затоплено 205 дачних і 52 присадибні ділянки. Повідомляється, що найскладніша ситуація в Кочковському районі, де з берегів вийшла річка Карасук.

Схожі новини