Передплата 2024 ВЗ

Україна має план нового контрнаступу, — Зеленський

  • 10.04.2024, 11:15
  • 690

Україна має план нового контрнаступу, та для його реалізації потрібна зброя

Володимир Зеленський. Фото Bild
Володимир Зеленський. Фото Bild

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, якщо Україна продовжуватиме нарощувати виробництво зброї і отримувати ліцензії від західних партнерів, то вдасться подолати кількісну перевагу росії. Він стверджує, що Україна обовʼязково переможе у війні, однак назвати цю дату неможливо.

«Так, у росії більше людей, більше зброї. Але обʼєднаний Захід має сучасні системи озброєння. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжуємо нарощувати виробництво, якщо ми отримуємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї», — наголошує президент.

За його словами, західні партнери України мають зброю, яка зараз потрібна для перемоги у війні, однак він не розуміє, чому Україна її не отримує. Йдеться, зокрема, про німецькі далекобійні ракети Taurus, американські ракети Atacms і західні винищувачі F-16. Зеленський наголосив, що заморожену війну в Україні путін використає для нового нападу.

«Звичайно, дехто буде щасливий (заморозити конфлікт, — ред). Але це тільки доти, доки рф не збільшить виробництво та запаси військової техніки, ракет, і не проаналізує помилки, які зробила на початку», — впевнений Зеленський.

Президент вважає будь-які перемовини із путіним неможливими, як і передачу українських територій в обмін на мир.

Зеленський вказав і Харків, який путін хоче захопити через його символічність, а також наголосив, що Україна робить «все можливе», щоб не допустити цього.


Джерело: Bild

Схожі новини