Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У дитячий садок «Казка», який торік постраждав від російської ракети, повернулись діти

  • 01.04.2024, 16:45
  • 419

Дитячий садочок «Казка», який влітку зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару, відсьогодні відновив свою роботу. Обсяги руйнувань у цьому дошкільному навчальному закладі були дуже суттєвими, тож він потребував капітального ремонту

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

15 серпня 2023 року внаслідок російського ракетного удару у Львові було суттєво пошкоджено будівлю дошкільного закладу (ясла-садок) «Казка», його внутрішні приміщення, дах будівлі, територію та господарські споруди.

Впродовж перших тижнів комунальні служби розчищали територію і будівлю навчального закладу від наслідків ракетного удару та оцінювали масштаби руйнувань, щоб скласти план відновлення садка.

У вересні за рахунок коштів благодійної організації GEM (Global Empowerment Mission) у всій будівлі садочку замінили 57 вікон і більше 20 зовнішніх та внутрішніх дверей.

До кінця 2023 року провели повністю всі підготовчі роботи (демонтаж пошкоджених стін, заливання стяжок, підготовчі роботи для відновлення покрівлі), а впродовж січня-березня цього року — відновлювальні роботи.

«Цей садочок в нас найбільше постраждав внаслідок ворожого обстрілу. Ракета влучила в 15 метрах від будівлі садка, тому тут були вибиті всі вікна, всі двері, дуже сильно постраждала покрівля, тому нам потрібно було капітально відремонтувати будівлю. Найбільше часу пішло на відновлення перекриття, адже воно почало просідати не одразу. Був великий проєкт, тому роботи тривали від серпня і дотепер», — розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

На відновлення дитячого садочку «Казка» з міського бюджету було виділено 12,3 млн грн.

На сьогодні садочок повністю відремонтували і він відновив свою роботу. У дошкільному закладі «Казка» працюють всі 6 груп, тож його можуть відвідувати 140 дітей, як це й було раніше.

Схожі новини