Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина попрощалася з Ігорем Юхновським

  • 28.03.2024, 16:30
  • 1 198

Сьогодні, 28 березня, на Личаківському цвинтарі у Львові провели в останню путь Героя України, почесного громадянина міста Львова, фізика-теоретика, політичного і громадського діяча — Ігоря Рафаїловича Юхновського

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

Ігор Юхновський відійшов у вічність на 99-му році життя 26 березня.

Попрощатися Ігорем Рафаїловичем прийшли його рідні, близькі, друзі, керівники області й міста, депутати Львівської обласної ради, науковці, громадські діячі.

Під час громадського віче начальник Львівської ОВА Максим Козицький зачитав лист від Президента України Володимира Зеленського, а в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод оголосив звернення Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука у звʼязку із смертю Героя України, академіка Ігоря Рафаїловича Юхновського.

«Із почуттям глибокої скорботи та непоправної втрати ми проводжаємо в останню путь великого Українця, батька нашої незалежності, авторитета нації Ігоря Рафаїловича Юхновського. Він був справжнім державним діячем, який усім серцем вболівав за Україну».

Юрій Холод підкреслив, що Ігор Юхновський був дивовижною людиною, працьовитим науковцем, справжнім будівничим України, який завжди ставив інтереси держави й народу вище власних.

«Кажуть, йому все вдавалося. А насправді за цим висловом стоїть величезна щоденна праця, мудрість і дипломатичність Ігоря Рафаїловича. Про нього сьогодні мають що пригадати і розповісти і духовенство, і науковці, і його колеги з парламенту, і громадські лідери. Ми, представники Львівської обласної ради, депутати області вдячні Ігорю Рафаїловичу, зокрема, і за підтримку реорганізації Будинку вчителя та розвитку Малої академії наук, щодо якої ми приймали рішення на одній із крайніх сесій. Усім нам не вистачатиме пана Юхновського. Вічна і світла памʼять цій великій Людині, справжньому та гідному українцю», — сказав Юрій Холод.

Після молитви духовенства та піснеспіву «Вічна пам’ять» почесна варта вручила Державний Прапор, який обгортав домовину Ігоря Юхновського, його сину — Павлу Юхновському.

Сьогодні зранку чин похорону і прощання з Ігорем Юхновським відбулися в Свято-Покровському кафедральному соборі ПЦУ у Львові.

Поховали Ігоря Рафаїловича на Личаківському кладовищі в родинному гробівці.

Схожі новини