Передплата 2024 «Добрий господар»

Ранкові помилки, які можуть призвести до вікових хвороб та туману в голові

Здоровий ранковий розпорядок сприятливо впливає на самопочуття загалом й істотно на здоров’я у довгостроковій перспективі. Експерти попереджають, що повсякденні навички можуть серйозно вплинути на здоров’я мозку, особливо з віком. Ранкові ритуали важливі у боротьбі із туманом у голові та віковими недугами

Пол Дайдоне, доктор медичних наук, FASAM, виділив у статті She Finds три поширені ранкові по­милки, що впливають на когнітивні функції й сприя­ють ризику вікових захворювань:

1. Ігнорування сніданку. Доктор Дайдоне на­голошує, що сніданок важливий для обміну ре­човин, стабільного рівня цукру у крові та роботи мозку. Сніданок має бути збалансованим — місти­ти білки, корисні жири та складні вуглеводи, щоб уникнути енергетичного спаду та потенційних дов­гострокових захворювань, як-от діабет.

2. Надмірне споживання цукру. Хоча сніданок необхідний, однак вживання солодких пластівців або випічки призводить до стрибків рівня цукру у крові, що спричиняє затуманеність мозку, втому та потенційні ускладнення зі здоров’ям, як-от за­палення, ожиріння, діабет та хвороби серця. Лікар Дайдоне радить вибирати на сніданок цілісні про­дукти з низьким вмістом цукру.

3. Нестача ранкових вправ. Включення фізич­ної активності до ранкового розпорядку дня значно покращує здоров’я мозку.

Доктор Дайдоне наголошує, що навіть прості за­няття — швидка ходьба або розтяжка — покращують кровообіг, оксигенацію та загальну функцію мозку, знижуючи ризик вікових захворювань.

Постійні здорові звички — поживний сніданок та ранкова зарядка — відіграють ключову роль в опти­мальній роботі мозку та здоров'ї на перспективу.

Схожі новини