Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шведська журналістка Елаф Алі в ефірі телешоу назвала біженок з України повіями

  • 20.03.2024, 22:05
  • 1 577

Шведська журналістка Елаф Алі в ефірі телешоу «IFS — invandrare för svenskar» пожартувала про біженок з України, назвавши їх повіями. Мовляв, більшість із них можна помітити лише у борделях

«Вони блондинки і зливаються з натовпом, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як у борделях», — заявила вона.

Невдалий жарт викликав шквал критики та обурення серед українських жінок. Посольство України у Швеції відреагувало на ситуацію, закликавши ведучу публічно вибачитися, а телеканал SVT — вжити відповідних заходів, щоб подібне не повторилося.

«Вважаємо такі висловлення глибоко образливими та абсолютно неприйнятними, враховуючи обставини повномасштабної російської військової агресії проти України, яка змусила українських жінок рятувати своє життя та життя своїх дітей за кордоном. Закликаємо журналістку Елаф Алі до публічного вибачення, а керівництво каналу SVT — вжити необхідних заходів для унеможливлення подібних ситуацій у майбутньому», — йдеться у повідомленні.

У свою чергу Елаф Алі на своїй сторінці X (колишній Twitter) відреагувала на звинувачення та заявила, що «українці надзвичайно злі».

«Привіт вам, нечесні та лицемірні люди, які вдають, що піклуються про жінок. Ви „злитеся“ на опис реальності, в комедійному шоу, але не на те, що так відбувається — або на чоловіків, які купують секс? Безумовно. Сподіваюся, вам стане легше після того, як ви виплеснули свій мерзенний расизм», — написала вона.

Схожі новини