Передплата 2024 ВЗ

До короткої телеверсії «Оскара» повернуть фрагмент фільму «20 днів у Маріуполі»

  • 15.03.2024, 10:15
  • 616

Американська академія кінематографічних мистецтв відновить епізод нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» у скороченій версії «Оскара». Цю версію нагородження раніше надали міжнародним ліцензіатам

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це повідомляє Голос Америки.

За інформацію ЗМІ, рішення змінити 90-хвилинну версію відео ухвалили після того, як телеканал «Суспільне», який має права на трансляцію «Оскара» в Україні, висловив обурення відсутністю у міжнародній скороченій телеверсії нагородження документалістів і промови режисера Мстислава Чернова.

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький в коментарі жуналістам сказав, що українська сторона поки не має офіційного підтвердження цього рішення, але очікує на розмову із виконавчим директором Американської академії кіномистецтва з ініціативи останнього.

Виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне культура» Лук’ян Галкін повідомив Deadline, що відсутність цього нагородження в 90-хвилинній версії була особливо кричущею.

Галкін зауважив, що «20 днів у Маріуполі» це не лише видатний документальний фільм, унікальне свідчення про російські злочини. Ціла команда ризикувала життям, щоб зняти його.

«Тому надзвичайно важливо мати цю історичну подію та історичну промову Мстислава Чернова у всіх версіях», — наголосив Галкін.

Схожі новини