Передплата 2024 ВЗ

Захисники з 80-ї бригади зійдуть на Говерлу, щоб назбирати грошей на дрон з тепловізором

Цього року сходження має благодійну мету

Фото з сайту fstu
Фото з сайту fstu

23 березня відбудеться традиційне сходження поціновувачів гір на Говерлу «Говерляна 2024». Серед учасників сходження на найвищу вершину України буде чимала кількість бійців 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України та членів їхніх сімей.

Цьогорічний проєкт «Говерляна 2024» має благодійну мету — збір коштів на дрон з тепловізором та інше обладнання для роботи на фронті. Дрони потрібні для бійців «80-ї бригади», які виконують завдання на Донецькому напрямку, вартість одного дрона — 200 тисяч грн.

Благодійне сходження на Говерлу організовує управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації спільно разом з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля».

Про це повідомив на брифінгу начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім'як.

«Цьогоріч акція „Говерляна 2024“ шістдесята, — каже чиновник. — У межах сходження буде благодійна складова — на дрони. Їх ніколи не буває забагато. Також проєкт має також на меті популяризацію образу українського воїна-захисника, як елементу національної та громадської ідентичності, зокрема в молодіжному середовищі, вшанування памʼяті Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни».

Серед правил сходження на Говерлу — доєднатися можуть особи віком від 14 років, які є прихильниками здорового способу життя, спорту та туризму (діти молодші 14 років — тільки у супроводі дорослих). Перед початком сходження кожен учасник отримає інструктаж із техніки безпеки та правил поведінки, а під час підйому зобов’язаний виконувати розпорядження штабу, інструкторів та членів пошуково-рятувального загону.

«Гори не пробачають легковажності. Дуже часто люди легковажать банальними речами з погляду безпеки: починаючи від взуття чи одягу і відтак попадають в критичну ситуацію. Серйозно поставтесь до питання екіпірування, власної безпеки, фізичної підготовки і страхування один одного в горах», — зазначив на брифінгу учасник підйому, перший представник Львівщини, який підкорив Еверест, бізнесмен, меценат, військовослужбовець Роман Городечний.

Схожі новини