Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові провели операцію на обличчі молодій дівчині

  • 07.03.2024, 14:30
  • 543

У Львові 20-річну киянку, яка народилася із вадою обличчя, прооперувала відома американська хірургиня українського походження Оксана Джексон

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Про це повідомили у пресслужбі ТМО № 1.

Про цю операцію дівчина мріяла все життя, адже не могла нормально ні дихати, ні їсти.

Команда та спеціалісти Лікарні Святого Миколая Першого медоб'єднання Львова виконали сьоме і останнє втручання та остаточно скорегували вроджений дефект у дівчини.

Пацієнтку звати Ніна. Вона народилася із розщілиною верхньої губи та мʼякого і твердого піднебіння. Через це дівчинці було важко їсти та ковтати.

Вперше лікарі взялися виправляти вроджену ваду коли Ніні було лише 6 місяців. Потому ще кілька втручань, які полегшили фізичний стан дитини. Однак не остаточно.

До 19 років дівчина майже не могла дихати носом. Тож хірургічні втручання продовжились. І ось, коли Ніні виповнилось вже 20 років, вона приїхала до Львова, аби позбутися слідів вродженої вади.

Остаточно скорегувати дефект на обличчі дівчини взялася місія американських лікарів, які вже вдруге приїздять зі США до Львова — у Дитячу Лікарню Святого Миколая. Попри те, що Ніна вже повнолітня, а іноземці приїхали оперувати маленьких пацієнтів, вони не відмовили у допомозі і цій дівчині.

«Я чекала на цю операцію понад рік. Це вже має бути завершальна пластика, що закриє дефекти, яких я соромилась. Нарешті зможу закінчити те, до чого ми йшли з мамою 20 років. І будуватиму своє життя щасливою людиною без обмежень», — ділиться Ніна емоціями, що її переповнювали перед операцією. Під час вже сьомого хірургічного втручання американсько-українська команда медиків виконала повторну пластику губи та носа, аби забрати шрам від попередніх операцій. Дівчина добре перенесла втручання, в неї чудовий настрій і результатом Ніна більш ніж задоволена. Вже на наступний день вона з мамою купують квитки додому — до Києва.

А на прощання Ніна тепло обіймає лікарів, які нарешті здійснили її мрію, та дякує їм за допомогу.

Загалом, у ході другого візиту хірургів із Філадельфії до Львова — Оксани Джексон, Наталії Біскуп та Девіда Лоу — українсько-американській команді вдалося прооперувати 20 пацієнтів.

Схожі новини