Передплата 2024 «Добра кухня»

У Раді скасували пленарне засідання

  • 05.03.2024, 13:15
  • 490

У Раді скасували пленарне засідання, яке мало відбутися цього тижня

Фото із соцмереж Ірини Геращенко
Фото із соцмереж Ірини Геращенко

Про це повідомила нардепка Ірина Геращенко.

«Це якийсь треш. Хвилину тому президія і монобільшість скасували пленарне засідання цього тижня. Рада мала зібратися 6−8 березня, мати годину запитань до уряду.

Я в шоці. Я багато бачила різних парламентів і їх керівників, але настільки безкарних, не здатних організувати роботу ВР- ні. Це злочин в період воєнного стану. Висловлюю рішучий протест і обурення цими діями, які руйнують парламентаризм.

Неможливо планувати системну роботу, заблоковано міжпарламентську діяльність, відсутній нормальний діалог. Хіба так має зараз працювати парламент?

Європейська Солідарність висловлює протест бездіяльністю парламенту, який збирається раз на місяць, аби заслухати високих гостей, заспівати гімн, поаплодувати і розійтися.

На жаль, у порядку денному 3 наступних пленарних днів не було важливих законів по безпеці, не стояли законопроєкти про мобілізацію і заборону московських попів, але там були ратифікації, інші законопроєкти. Депутати збиралися на сесію. Її скасувала монобільшість і керівництво ВР в останню хвилину", — написала вона у мережі.

«Замість засідання ВР вони зараз формують три групи по 10 депутатів тільки від „Слуг“, аби гнати їх на військові позиції і робити звіт по фортифікаціям», — зазначає депутатка.

«Ось інфо з чату «Слуг»: «в нас термінова потреба зробити комплексний звіт для Сенату США по поїздці депутатів на позиції військових, у звʼязки з чим зараз формуються групи:

Фронтові лінії

Стан фортифікації

⁠Ситуації в навчальних комплексах", — зазначає Геращенко.

«Координатор… Треба по 10 відповідальних людей, в кожної групі одна людина має володіти англійською. Виїзд завтра. Тому засідання на 6−8 переноситься! „Записуватися треба в Місягіна:)“. Не знаю, хто такий Місягін, але зараз терміново шукаю його телефон і записуюся. І спробуйте тільки не включити опозицію в ці групи, імітатори дешеві!», — обурилася Ірина Геращенко.

Як відомо, вчора на брифінгу Петро Порошенко заявив, що «Європейська Солідарність» ініціює створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з питань будівництва фортифікаційних споруд. Він також повідомив, що перенаправив частину коштів для ЗСУ на закупівлю землерийних машин, екскаваторів і бульдозерів, оскільки ситуація з оборонними спорудами вздовж лінії фронту загрозлива.

Схожі новини