Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі вшанували пам’ять загиблих воїнів УПА

  • 04.03.2024, 15:30
  • 452

Делегація з Львівщини на чолі з головою комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради Святославом Шереметою у неділю, 3 березня, долучилася до пам’ятних заходів у Верхраті та горі Монастир (Республіка Польща) для вшанування пам’яті загиблих воїнів УПА

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

«Ми повинні шанувати тяглість поколінь та популяризувати традиції українських армій різних періодів, щоб майбутні покоління українців пам’ятали свою історію і своїх вояків-героїв. Дякую голові ГО „Пам'ять і спадщина“ Олександру Стецю за відновлення історичної пам’яті та імен вояків УПА, які віддали своє життя в лісах довкола села Верхрата».

«Висловлюю вдячність українській громаді Польщі за збереження пам’яті, а також за допомогу українцям з початку повномасштабної війни», — сказав Святослав Шеремета.

Як відомо, 2−3 березня 1945 року в лісах довкола села Верхрата був жорстокий бій між воїнами УПА і внутрішніми військами НКВС. Бій був нерівний як численно, так і за озброєнням. Радянська влада проводила зачистку цієї території від УПА. Тіла повстанців після бою були зібрані та похоронені у братській могилі на горі Монастир.

Схожі новини