Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі сталась ДТП: серед постраждалих — шестеро українців

  • 03.03.2024, 17:20
  • 890

Серед постраждалих внаслідок наїзду авто на натовп у Польщі є громадяни України. Відомо про шістьох травмованих українців

Фото: Gаzeta Wyborcza
Фото: Gаzeta Wyborcza

Про це повідомляє Gаzeta Wyborcza.

Подія сталася 1 березня на одному з найбільших та найбагатолюдніших перехресть Щецина. 33-річний водій Ford Focus раптово виїхав на пішохідний перехід, а потім на тротуар, де збив кількох людей. Очевидці стверджували, що автівка рухалась на великій швидкості.

Згодом водій намагався втекти з місця аварії, однак, виїхавши на зустрічну смугу, його автомобіль зіткнувся з іншими. Через це ще чотири людини зазнали поранень.

За даними польської влади, загалом в аварії постраждали 20 людей віком від 5 до 62 років. Серед постраждалих є шестеро дітей і шестеро громадян України. Двоє постраждалих перебувають у критичному стані, ще четверо — у важкому.

Місцева прокуратура проводить розслідування інциденту. Правоохоронці з’ясували, що водій автомобіля не був п’яним і не вживав наркотиків. Однак протягом чотирьох років він перебуває на психіатричному лікуванні. Як пише RMF24, 33-річний поляк виїхав на тротуар, бо злякався і йому здалося, що його хтось переслідує.

Зловмиснику висунули чотири звинувачення, серед яких замах на вбивство кількох людей, спричинення дорожньо-транспортної катастрофи, втеча з місця ДТП і завдавання тілесних ушкоджень. За це йому загрожує довічне позбавлення волі. Наразі чоловіка взяли під варту на три місяці.

Схожі новини