Передплата 2024 «Добра кухня»

Ідентифікація у режимі відеоконференцзв'язку: як записатися

  • 01.03.2024, 15:00
  • 430

Порядок встановлення територіальним органом Пенсійного фонду України особи одержувача пенсії, щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, інших соціальних виплат шляхом відеоконференцзв'язку затверджений постановою правління Пенсійного фонду України від 20 листопада 2023 року за № 49−2 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 5 грудня 2023 року за № 2111/41 167

Щоб записатись на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв'язку через вебпортал Пенсійного фонду України необхідно виконати наступні дії:

1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua:

  • у верхній частині екрану оберіть вкладку «Ідентифікація у режимі відеоконференцзв'язку» та натисніть на неї.

2. У формі, що з’явиться на екрані, заповніть всі поля:

  • особисті дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу електронної пошти та номер телефону (для отримання зворотного контакту від фахівців Пенсійного фонду); з випадаючого списку оберіть спосіб проведення відеоідентифікації (один із запропонованих додатків: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom); за необхідності, вкажіть вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо).

3. Дайте згоду на передачу даних та натисніть"Подати заяву".

До заяви можуть бути додані (у вигляді прикріплених файлів) ідентифікаційні документи: паспорт, пенсійне посвідчення, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтво про народження, трудова книжка тощо (розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 Мб).

Зверніть увагу!

В інтересах малолітніх або неповнолітніх осіб, недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, заяви подаються батьками, усиновлювачами, батьками-вихователями, прийомними батьками, патронатними вихователями, опікунами, піклувальниками.

Після подачі заяви на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв'язку, з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу Пенсійного фонду України для узгодження часу та способу проведення відеоідентифікації.

Важливо!

Відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів з дати подання заяви (звернення).

А тим часом

27 грудня Уряд ухвалив постанову за № 1384 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 і від 8 серпня 2023 р. № 837», якою передбачено, що пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ «Ощадбанк», термін проходження фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року.

Схожі новини