Передплата 2024 ВЗ

Закарпатець «поховав» дружину, щоб вільно виїхати за кордон

  • 25.02.2024, 17:15
  • 717

Пасажир мікроавтобуса «Mercedes», що прямував на виїзд з України, надав на контроль свідоцтво про смерть дружини та документи, що підтверджують їх шлюб та народження спільного сина

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Це мало бути підставою для його виїзду за межі України як батька, що самотужки виховує дитину. Втім, прикордонники встановили, що свідоцтво про смерть жінки є підробленим. Оперативники загону з’ясували, що такий документ не значиться у державному реєстрі актів цивільного стану, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У ході опитування чоловік зізнався, що його дружина жива та здорова, а сфальшований документ йому передав водій мікроавтобуса перед в'їздом у пункт пропуску.

Обом чоловікам доведеться відповідати за вчинене перед законом. У діях чоловіка вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Також його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

У діях водія вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Повідомлення про виявлення ознак обох кримінальних правопорушень надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Схожі новини