Передплата 2024 «Добра кухня»

Танкова, артилерійська, механізовані бригади та розвідбати — отримали техніку і дрони

  • 24.02.2024, 15:30
  • 389

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Петро Порошенко на Сході зустрівся із представниками бригад та батальйонів, які воюють на найгарячіших напрямках. П’ятий Президент передав військовим те, що повсякчас потрібне на фронті - FPV-дрони і БПЛА DJI Mavic, вантажівки, шини для військової техніки, активні навушники, засоби електроніки та інше спорядження

Фото: Євросолідарність
Фото: Євросолідарність

«Дрони нам важливі в нинішній війні, тому що вони значно дешевші, легші, більш маневрені і більш непомітні», — пояснюють бійці. Тільки FPV-дронів цього разу передають 900 штук, а загалом тисяча безпілотників різних типів посилять підрозділи ЗСУ.

«Нам передають дві вантажівки, в гарному стані, з гідробортами. Вони нам будуть дуже потрібні у перевезенні боєприпасів. Оскільки ми артилерія, вони нам дуже потрібні», — розповідає військовий.

«Щодо гідробортів, то бійцям не треба буде піднімати вантаж вище свого зросту, це такі високі транспортні засоби, у них великий кліренс для того, щоб прохідність краще була. Гідроборт піднімає все навантаження. Вантажівки постійно потрібні. Скільки в нас артилерії, скільки цих росіян треба вибивати і на них дуже багато треба буде цих снарядів. Вантажівки сильно допомагають», — пояснює артилерист.

Зв’язківці забирають зарядні станції, персональні комп’ютери, ноутбуки та багато кабелів для створення захищених мереж.

«За ці два роки повномасштабного вторгнення наші мужні хлопці та дівчата роблять можливе і неможливе, щоб втримати російських нелюдів та не дати їм зайти вглиб. Тому для нас так цінно сьогодні бути з нашими воїнами», — наголошує Порошенко.

«Привезли допомогу для танкової, артилерійської, механізованих бригад та розвідбатів, які тримають східний фронт. А там, як ви знаєте, — суцільне пекло. Тому треба все і одразу», — зазначає Петро Порошенко.

Загалом військовим передали техніки на 32 млн грн.

«Ми зараз живемо в такий час, що кожен має себе спитати: а що я зробив сьогодні для перемоги? Тому наша команда щотижня на фронті. Україна була, є і буде! Попереду — важкі битви, але не майте сумнівів: ми переможемо», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини