Передплата 2024 «Добра кухня»

«Кожен долар, відшкодований державою-агресором після міжнародних арбітражів, вкладу у допомогу ЗСУ»

  • 21.02.2024, 12:53
  • 385

Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» розповів про своє ставлення до свого статусу «екстреміста» в росії і повідомив, що гроші, які будуть відшкодовані державою-агресором після міжнародного арбітражу за знищену фабрику «Рошен» у Липецьку, підуть на ЗСУ

«З березня 2014 року було відомо, що десант російського „Беркуту“ зупинив підприємство. Але я дуже дякую команді „Рошену“ — вони зробили таким чином, щоби ворогу не залишити нічого. От як відходимо і зриваємо мости, щоб вони не пішли далі. Ми пішли за іншим сценарієм, ніж велика кількість інвесторів, які пішли з росії, але залишили весь бізнес там, і цей бізнес працює і приносить доходи російському бюджету», — порівняв Порошенко. Він повідомив, що з підприємства вивезли частину обладнання, а решту порізали на металобрухт.

«Розрізали конструкції і передали їм знищений майданчик. І це абсолютно чітка позиція. Вони порушили справу за те, що відмовилися платити податки в росії. А друга позиція — що Порошенко своїми діями з 2014 року здійснював екстремістські дії, бо він знищував збройні сили російської федерації і передав за їх розвідданими 3 млрд з 24 лютого на підтримку ЗСУ. Вони збрехали, бо ми передали набагато більше. З 2014 року я передав майже вісім мільярдів», — констатував Петро Порошенко.

«Агресію проти України я їм не пробачу. Липецька фабрика — це лише частина. Ми пішли в міжнародний арбітраж, і росія заплатить усе до останньої копійки. Відшкодує вартість „Рошену“. І кожна гривня, кожен долар, який ми отримаємо від росії, буде перерахований Збройним силам. Для мене це питання принципу», — наголошує Петро Порошенко.

Він також нагадав, що з 2014 року фейки щодо «Липецької фабрики» активно використовувались як в російських ІПСО, так і всередині України.
«З кожної праски йшлося про „Липецьку фабрику“. Брехня та ІПСО. От на сьогодні заявлено в заяві генпрокурора російської федерації, що фабрика не працювала. І Порошенко — „екстреміст“, Порошенко — „злочинець“, Порошенко — під санкціями», — сказав пʼятий президент.

«Причому ті, хто брехав весь цей час, в тому числі і канал „1+1“, — я дуже чекав, коли вони побачать неспростовні докази. Чи буде вибачення за брехню? Не дочекався. Але, нічого — у брехні дуже короткі ноги», — резюмує Порошенко.

Схожі новини